Snöiga bilder




Myser framför brasan

Vaknade halv tolv lite lagom seg efter gårkvällens bravader med ölspelet, röj på Casbah och bakande av scones miss i natten. Men eftersom det är sista gången på ett tag som jag kan åka skidor så var jag tappert uppe och gled runt i ett par timmar.


Byn


December i Verpan
skidor, scones, nytt folk, onykterhet, snöänglar, tonfisk, franska, sol,
sömn, pulsande i snö, vedjagande, hopp, engelsmän, uppförsbackar,
snowboard, flörtning, sjukdom,
budget, öl, soft, dator, Migros, tjôt, tåg,
vin chaud, ankor, tomatsås, skåningar, pepparkakor, puder, fest, mys,

Snart jul =P

Känns inte som om det bara är en vecka kvar till julafton. Bakade dock pepparkakor igår men nån vidare julstämning är det faktiskt inte här i Verbier. Fast gör inte så mycket, ska ju ändå fira jul hemma så får ju mig ett ordentligt julbord, jul godis, kalla anka och hela tjöret. Det känns konstigt att åka härifrån, har kommit in i livet och så sticker jag. Fast är ju precis inget dåligt det blir istället. Ska bli riktigt kul och häftigt med Sydafrika. Kanske får vi ses nått i stil med http://www.youtube.com/watch?v=LU8DDYz68kM


Min önskelista

  • Rökförbud på restauranger och barer i Verbier
  • En skaljacka i knallblått eller knallgrönt
  • "Avancerad mat" = såser, kött m.m. 
  • Feta lagg (bredare skidor)
  • Galenskaparna och After Shave på DVD, vill skapa mig en komplett samling
  • Massa snö varvat med fint väder

God kväll

Idag har jag inte gjort mycket.

Vaknade vid tio efter en rolig kväll igår. Vår söndagsmiddag var underbar, ska göra det till en vana från och med nu, och vår lilla fest blev mycket lyckad! Det var nog runt 30 pers här varav ett stort gäng från skidskolan som jag inte träffat innan och nytt folk är ju alltid kul. De blev tyvärr lite mycket dricka för mig så jag somnade in gott tidigare än tänkt. Vet inte vad klockan var men missade i alla fall utgång till Cashbar och te-stund  hemme hos Ollie. 

Efter att alla tagit sig upp och vi städat, gick på ett kick då alla hjälptes åt, så gav vi oss i samlad tropp ut i backen. Var ingen vidar åkning eftersom det blåst ordentligt de senaste dagarna som gjort snön hårt packad. Men var ändå uppe i tre timmar. Fick tips av Totte om att jag inte ska ha mina fötter så tätt när jag åker, utan axelbrett. Man, eller i alla fall jag, har tänkt sen jag var liten att ju tätare man har skidorna desto bättre åker man. Men så är de tydligen inte. Inte om man åker carving. Och han vet ju vad han snackar om, han har tävlat i 11 år i alla grenar, så är ju toppen att få tips av honom.

Sedan gick vi ner och snackade med vår agency för att reda ut penga frågan, vilket gick bra. En tur till Migros för att handla lite mat och sedan hem för soft. Lagade till den lasagnen som vi inte åt upp igår, gjorde två, och smakade lika ljuvligt idag med.

Nu har vi precis kollat på Madagaskar 2, sådär bra 1:an var bättre, medans Kristofer har vallat snowboard och skidor och nu börjar folk krypa till kojs. Det gör jag nog med snart och förbereder mig för en förhoppningsvis bra skiddag. Har vi tur så snöar de i natt och lite lätt under dagen så det blir go åkning.

Detta blev ett riktigt dagboksinlägg med ordentlig redogörelse för hela dagen. Håll till godo och jag hoppas ni finner denna blogg intressant, informativ och rolig. Är lite nyfiken på vilka ni är som läser. Märker ju att pappa är flitig läsare då de kommer sms i stil med "gick det bra me armén" och "hur var festen". Ni andra får gärna visa er med en liten kommentar ;)

God natt och sov gott!


Hahaha

Jag har märkt att när jag är i en jobbig situation så skrattar jag. Så under den dryga halvtimmen jag kämpade med snowboarden så skrattade jag mycket. Kan väl säga att jag inte kom ihåg nått från mina försök för nio år sedan.
Att åka i knappliften gick inte bra, trots att liftsnubben var väldigt gullig och hjälpsam och förklarade hur jag skulle göra på franska. Jag förstod en del och log åt resten. Jag lyckades ta mig upp en bit två gånger.

Med Kristofers hjälpande hand lyckades jag sedan faktiskt svänga åt båda hållen. Sen var jag helt slut och genomsvettig och kände mig nöjd för idag. Har ju faktiskt en hel säsong på mig att lära mig.


Emily hjälper mig.

Ikväll ska vi göra mat tillsammans allihopa, Lasagna a la Totte, och sedan senare kommer mer folk hit och vi ska ha en liten fest. Kan kalla det Luciafest, fast Lucia var igår. Kommer nog bli skoj.

Fett ovärt

Igår kom Johannes och såklart skulle vi upp tidigt och åka skidor hela dagen. MEN när vi kom till kabinen och hämtat ut hans lifkort så var hela berget avstängt pga hård vind. Det stod att Savolyer var uppet så vi tog bussen bort dit men möttes av beskedet "Savolyer es ferme". Va fasen!

Vi gav inte upp utan styrde kosan mot Bruson på andra sidan dalen. Efter lift, lång väntan på buss, buss, tre lliftar, vilket tog nästan 3 timmar så stod vi inför vårt första åk. Det var sådär och Sofia fryste och ville åka hem och Johannes tyckte det sög i Bruson så han instämde. Så det första åket blev också det sista.. Resan hem tog också ett tag då det inte fanns en backe ner utan man fick åka lift., och sedan buss, lift och buss.

Nu ska jag ut och åka snowbord. De du! Kristofer ska lära mig lite. Jag har ju åkt två timmar när jag var tolv, får se om jag kommer ihåg något. Kanske kan få ut nått av den här dagen..

Önska mig lycka till!

Snörvel

Tänkte först jag skulle bespara er att berätta att jag sitter här och snörvlar. Men jag har tråkigt så va fasen. Men snörvel är bra på ett sätt för brukar betyda slutfasen i min förkylning!

Jag var i alla fall uppe kl 8 idag och ute i backen strax efter nio. Verkade vara sådär väder med snö, men när man kom upp på toppen var de sol och blå himmel. Snömolnen låg som ett lock på 2000 meter och under dan sänkte dom sig så hade riktigt bra väder. Nästan inget folk i backen heller, de trodde väl de var dåligt väder, så ganska så najs. Som nalle i snowroller säger. Ni tycker la jag är lite insöad på snowroller men är faktistk kul att köra med de citaten när den är inspelad här. Vi har suittit och spånat på att vi ska spela in en egen version av den.

Nu kom det hem lite folk så behöver inte sitta här och skriva.

Ha de gôtt gott folk!


Nya roomies

Kristofer och Emily kom för några timmar sedan. De verkar trevliga så ska nog bli bra de här. Johannes kommer ner på lördag så då är vi nästan fullt hus.

Nu blir det en tur till puben, men inte så lång för imorn ska jag banne mig åka skidor. Får vara lite guide till de nykomna och imorn ska de vara sol igen. Kan ju inte heller kalla mig skibum om jag ligger inne och segar. Fast känner mig inte helt frisk än men men...


Kul lillebror att du fick ordnat liftkort, håller tummarna för att du får ett jobb me snart. 


Snö och seg

Idag snöar det igen! Verkar vara som en bybo sa att de snöar i tre dagar ,är sol i tre dagar, snöar i tre osv.
Jag känner mig fortfarande hängig så ska ta de lugnt idag me. Ska dricka te och titta på snowroller =)

Ikväll är de "Ski Bum sale" på wonderbar. Vad jag förstått är de folk som säljer begagnat och kanske också nya saker från affärer Jag ska dit och försöka hitta ett par skidor, vill köpa ett par större som jag kan ha i min framtida offpist karriär, och en nättare ryggsäck. Sedan får jag hoppas på att jag känner mig bättre ikväll så jag kan gå ut. Har legat hemma tre kvällar nu och de går ju inte för sig ;)

Måste bara berätta om budget varorna. Affären Migro har ett eget märke som heter Budget och som är klart billigast. Så gott som alla säsongare köper det för det är ju lite gejen med att vara "skid luffare" att man äter billig mat. Det som är lite roligt är att alla budget varorna är grön-vita och att det ser lite kul ut när man lägger up sina varor på bandet och nästan allt är grön-vitt. Eller när man tittar in  vårt kylskåp..

Trôk

Ännu en underbar dag med sol och blå himmel och jag ligger nerbäddad i sängen. Är helt matt och har ont i halsen. Inte alls kul!
 
Ligger och läser El Choco som är sann berättelse om en Kungälvskille som åker fast för knarksmuggling i Bolivia och hamnar på fängelset i La Paz. Riktigt bra och intressant.

Men nu ska jag  försöka somna igen för vill inte bli riktigt sjuk och sova är den bästa medecinen ;)

Lite mer snowroller sightsing: Lften där Ole och Stig-Helmer försöke vira sig ner ifrån.

Tuff dag

Idag och igår har vädret varit fantastiskt! Efter att ha snöat konstant i två dygn innan så är de klarblå himmel med strålande sol och vindstilla. 

Jag och Emmy åkte idag i ett område nästan helt själva med nypistade härliga backar. Sedan skulle vi ge oss på lite offpist, för måste ju börja med det så jag kan nå mitt mål att bli bra på det. Det var riktigt roligt men svårt.


Efter en stund dök Emmy ner i snön och när hon kom upp så var skidorna borta. Båda två puts väck! Vi letade och letade! Sjukt jobbigt att pulsa runt i över en halv meter djup snö och med en stav eller skida att hugga ner i snön med.


Efter mer än två timmar gav vi upp. Helt slut! Vi tog varsin av mina skidor och tog oss ner för resten av backen i den djupa snön och sedan ut på en transportsträcka.


På vägen ner låg restaurangen där Göte i Snowroller beställer "Ice Bitte" (snowroller är inspelad här i Verbier) och var ju bara tvungna att ta ett kort.


Transportsträckan tog vi oss ner genom att Emmy satt framme på mina skidor. Folk som åkte förbi måste tänkt vilka idioter. Tillslut kom vi ner till en busshållplats och en restaurang där vi tog en varm choklad.

Blev inte så mycket skidåkning och jag är jättetrött nu men vi skrattade mycket och hade i alla fall tur med vädret.

Just nu

  • Lyssnar jag på schweizisk radio (är bra för att snappa upp lite franska)
  • Dricker baileys med mjölk (blivit influerad av Totte som just druckit sig berusad på endast baileys)
  • Väntar på att Emmy ska duscha klart så jag kan göra mig iordning för en kväll på byn (först live musik på en bar och sedan har killarna från engelska armén fest på en annan bar)
  • Tänker lite på hur ni har det där hemma (men saknar det inte)

Det snöar och snöar

Nu har de snöat hela natten och dagen!  De sprack upp vid kl 12 och vi var snabba på att sticka iväg till liften men när vi kom upp så snöade och blåste det och man såg inte ett skit. Så vi åkte hem igen och håller nu på att baka pepparkakor!
Första plåten brände vi och våran taktik med mjölad plåt i stället för bakplåtspapper funkade inte. Så nu väntar vi på att Totte ska komma hem och köpt med sig bakplåtspapper.

Under tiden ska vi bygga en frys ute i snön!

Man får inte roligare än man gör de =D


Jag kommer trivas här!

Idag har jag:
Gått upp kl åtta
Ätit gröt ( billigt och helt ok)
Åkt skidor
Sovit
Sökt jobb på en pub och försökt övertala dem att jag kan franska
Pratat med en tjej som tror hon ska få sjörbjug
Ätit pasta al la Emmy och Nina
Druckit rosevin med fanta (lite sommarfeeling)
.
Och jag ska:
Ut  på pubarna och skaffa vänner


Efter lite trix så kommer här några bilder också
-
Vi bor längst ner till vänster. Som sagt mitt i backen!


Soffan för gäster. Ska du bli en? Är bara att höra av sig och boka upp den 


Totte njuter i solen

Jättebra!

Resan ner gick förhållandevis smidigt. När vi kom på nattåget i Köpenhamn var det pyttesmå kupér och det fanns ingen chans att ens en av väskorna skulle få plats, men det slutade med att väskorna fick en egen kupé. Och efter kommenater " Are you the only girl? Then you can sleep there." Fick jag sova med väskorna och fick således en privat kupé. Inte alls fel :)

Blev sedan många byten i Schweiz men jag kom fram hel och behållen till Verbier 16.30 i måndags. Då hade jag också hittat en hemlös 18 årig tjej från Lund som jag så hjältemodigt erbjöd en boendeplats hos oss. Så nu är vi  tre i lägenheten. Lägenheten är jättebra!! Vi har en litt precis bredvid huset som tar oss upp på berget och vi kan åka skidor ända fram till dörren!!!

Idag har skidorna varit inne på lite make over och jag har passat på att söka lite jobb.


Snön faller varje dag och det börjar bli bra med snö på berget. Är inte så många liftar öppna nu, mest för att de inte är så mycket folk tror jag. Men imorgon blir det i alla fall skidåkning ordentligt i de pistar som är öppna!

Hoppas allt är bra där hemm!


RSS 2.0