lovande vecka

Helgen var sådär kul, men tar igen det i kommande vecka =)

Imorn kommer S på besök. Pappas tur på onsdag och efter att vi vart på hockey blir de kåren (pappa åker hem). N sover över här så vi kan umgås ordentligt på torsdagen, för länge sedan vi träffades. Sedan ryktas de om stort semlebak i helgen.

Ja det blir nog en bra vecka! Nästa som en hel vecka helg =P

Ska hinna med lite pluggande bara också, vi har ett par grupparbeten att ta tag i..


05:00 fredag natt

Efter en halvtimmes promenad i 13 minus tog jag mig en varm dusch för att tina upp de frusna lemmarna och tvätta bort ädelostsåslukten ur håret.

____________


Nu ska jag titta på almenackan som jag fått som inte är min. Företaget sa att jag skulle slänga den, men måste ju snoka lite innan. Redan framsidan är intressant ;)


jobbhelg

Ska jobba både fredag och lördag natt som pastatant. Inte precis de roligaste jag kan tänka mig att ägna helgkvällar och nätter åt men men är ju ändå lätta pengar som kan användas till att göra roliga saker :) 




Igår togs min Gekås-oskuld och jag fick en bra förstagång. Vi möttes av ovanligt tomma parkeringarna och därför lite folk i varuhuset. Kan bero på att vägarna dit var riktigt snöiga och isiga, men C körde så fint och lugnt.

Jag hade med mig en lång lista på vad som behövdes och fick strukit det mesta på den. Såklart blev det också en hel del mindre nödvändiga saker, men inte mycket. Notan slutade på bara dryga 1300 :-

Ja jag kan säga att Gekås var ok, blev inte överväldigad men heller inte avskräckt. Kommer säkerligen bege mig dit nån gång till..


småtråkigt

Känner mig lite ensam ikväll då tanken var att jag skulle ha besök, men blev tyvärr inte så.

Småäter allt möjligt då hungern inte vill lägga sig. Äggmackor är kanske inte den mest bastanta middagen och blev hungrig igen av att kolla på halv åtta hos mig.

Men imorgon bär det av till GeKås i Ullared. Ska bli spännande att få se och uppleva Sveriges största turistmål. Önska mig lycka till =P

stor krock

Om "bara" 2,5 miljarder år så kommer vår galax antagligen att kollidera med vår granngalax. Så om mänskligheten och jorden inte gått under innan dess så är det högst troligt kört då..



Ny tolkning av kärt barnprogram:



smart

Med andra ord:
- Italiens huvudstad?
- Rom!
- Nej då var de inte den..



Ju närmare man står när man pratar i telefeon med varandra,
desto bättre hör man.




bra start

  • Vaknade av mig själv
  • Scrubs i sängen
  • Upptäckte The Baseballs
  • Väl genomfört träningspass
  • Bra pris på apelsiner och avocado

Nu ska jag och lägenheten göras fin..
Ikväll blir det middag här med goa tjejer och sen ett glas på stan =)

bort och iväg

Nu ska vi fördjupa oss i svarta hål. Inte så bra idé egentligen för går man över händelse horisonten så försvinner man från vårt universum, kanske hamnar man i ett annat universum eller fastnar i singularitet..

bra att man inte är lat

Vaknade efter en natt med orolig sömn pga. konstiga drömmar, så tänkte att jag skulle höja mitt humör med en scones-frukost. Det visade sig att jag inte hade något margarin hemma. Men med en stark längtan efter scones tog jag på mig halsduk, vantar, jacka och snabba skor och promenerade bort till affären. Så jag fick mig en härlig frukost med underbart goa scones, tidning och tända ljus.

 

På en vanlig sketen torsdag =)

 

 


så små så

Ett ljusår är så långt ljuset färdas på ett år, vilket är 9 460 000 000 000 km.
(ser maffigare ut utan potensform..)

Avståndet från Jorden till Pluto är 6 ljustimmar.

Närmaste stjärnan från jorden finns 4 ljusår bort.

Vinteragatan, vår galax, är 100 000 ljusår i diameter.

Avståndet till en annan galax kan vara 100 miljoner ljusår.

Universum är oändligt.


Försök fatta vad pluttiga vi männsikor är!


skridskor

Jag och I var och åkte och faktiskt tränade skridskor idag. På en allmänhetens åkning med väldigt lite allmänhet där. Var jätteskoj! Ska försöka göra det igen nästa vecka :)




Känns så länge sedan..
Men riktigt underbara minnen är det!!


dagens

aktivitet: dammråttejakt

fynd: enkrona under soffan

prestation: klar med hemtentan

film: Nakenlekar - http://www.youtube.com/watch?v=4wNGsQgEPiE&feature=related (stod förs walk the line, vilken jag gottade ner mig framför i eftermiddags, men var tvungen att ändra)


bra att man inte är kräsmagad

Hade jag vart de så hade jag nog inte ätit den här blandningen av vad som fanns i kylskåpet till lunch. Pasta, crème bonjour vitlök & örter (fryst och tinad så lite så där grumlig) och champinjoner från konserv.


Inte ens inställningen "mat" på kameran fick det att se godare ut

 

Sitter här annars riktigt nöjd. Har skickat iväg även andra delen av min hemtenta till mamma för språklig granskning. Efter lite omarbetning efter det ska den vidare till I för kritik och efter lite mer omarbetning är jag klar. Hux flux bara så där :)


hänger med

Fick GP premunation av far i julklapp och har faktiskt börjat läsa tidningen till frukosten. Eller inte hela (sista delen i ettan är inget att ha) och inte allt (skulle ju inte hinnas med), men ok jag har börjat bläddra igenom, och läsa lite, tidningen till frukost :)

Idag är det heldag i skolan som gäller. Dramaspelande och diskussion, får se hur det blir.

lyssna till ditt hjärta

Lyssnar på shlager och får många visdomsord samtidigt som matskapandet flödar. Hemmagjorda färsbiffar och potatismos ska de bli, mums!

Vårt obligatoriska filmanalyserande slutade en timme tidigare. Skönt var de då eftermiddagen gick ut på att alla grupper skulle redovisa vad de hade diskuterat och alla sa i princip samma sak. Kanske inte det bästa upplägget =P Filmen var bra i alla fall, såg Zozo. Bra och tänkvärd film av Josef Fares.

Ett sms från bror och Kina lyste upp i allt malande om interkulturell förstålse om invandring. Blev jätteglad att han tänkte på mig :)

Tack lotta. Vi hörs om några timmar, ännu något upplysande i pluggträsket :)

från mig till dig


mindre panik

När jag åkte hem till Halmstad i onsdag hade jag näst intill panik över hemtentan och allt runtomkring den. Den paniken är borta nu =) Insåg att frågorna inte var så svåra som jag trott och att jag inte behövde läsa precis allt för att klara av dem.

Idag har jag diskuterat mitt första svar med kära mamma och fått mycket bra och användbar respons, så känner mig rätt nöjd med den. Hoppas bara inte mina lärare förkastar den imorn när jag visar den för att få respons av dem =P

Efter att ha börjat lite smått på fråga två la jag undan pluggandet och ägnade mig åt att skapa en header och en fotokalender. Bilder är skoj!

nu nattinatt

ja skoj vecka var de


spännande meddelande på fejan

Tja darling! ;P
Ring mig på 07...6. Måste fråga en sak =)


Får jag från en kompis kompis som jag träffat en gång när vi satt en kortis nyktra på kårens after work. Vad kan det är handla om tänker jag och hoppas lite oroligt att det inte är något jobbigt. Men för att inte vara feg ringer jag upp och det visar sig att han trodde att jag åkte snowboard och då undrade om han fick låna min boots. Säger att för mig gäller skidor så tyvärr och efter lite kallprat lägger vi på.

De va de :)

RSS 2.0