Freedom writers

Har precis sett filmen Freedom writers som handlar om en nyexaminerad lärarinna som kommer till ett high school med elever som har en vardag full med gängbråk. Alla i klassen förutom en har blivit beskjuten medans det bara är en som vet vad Förintelsen är. Hon lyckas i alla fall att fånga deras intresse genom att låta dem skriva dagbok och hon brinner för att hjälpa dem och för att de ska inse att de kan.

Tänk om man skulle lyckas bli i alla fall lite som henne i min kanske framtida yrkesroll som lärare! För det är just elever som dessa, som av vissa (som tur är numera få) lärare ses som inte värda att lägga energi på att försöka lära nått eller bry sig om då de ändå inte vill och kan, är de som är allra viktigast att lägga energi på. För dem kan kanske att någon ser dig och tror  på dig förändra ens liv, eller i alla fall lite.

Jag hoppas på en lärarkår där alla orkar och framförallt vill hjälpa sina elver. Man måste absolut inte som i denna filmen ha extra jobb för att kunna köpa böcker till eller bjuda sina elever på utflykter. Men man måste orka bry sig i klassrummet, i skolan, och framförallt göra så bra man kan. Alla kan inte uträtta stordåd men alla kan säkert se och hjälpa något barn.

En  bra och som ni märker tänkvärd film.

Om 36 dagar


Ett år sedan



Vid denna tiden förra året befann vi oss i Amazonasdjungeln. Härliga minnen!

Goda skratt

Var och såg Johan Glans igår kväll på storan. Han körde stå upp i nästan två timmar och var roligt hela tiden, stundtals mycket mycket roligt!

Så fick mig många goda skratt och får nån timme längre tid på vår kära jord, för ett gott skratt förlänger ju livet  =)

Idag har jag bara segat gärnet, legat i soffan, tagit en långpromenad och ätit pizza. Är så skönt att inte göra någonting på söndagar.



Miljövän

Har bestämt mig nu för att ta tåget ner till Verbier och vinteräventyret. Bror min ska också ner till alperna, dock de franska, och de ska ta tåget ner. Så tänkte jag hakar på dem. Tar ett tag, men att åka tåg är ju mysigt, man känner sig snäll mot miljön och kan ta med så mycket packning man orkar bära =)

Vet bara inte om jag får någon lägenhetskompis med mig ner till 1 december. Hoppas på de för är ju inte så kul att komma ner helt själv.. Får hoppas på den 6:e och sista personen som enligt E är trevlig men kort.

De ska nog bli bra de här! Bara 7 veckor kvar =D


Underbar morgon

Sovmorgon
Vaknar av att jag är utvilad
Solen skiner
Sjunger med högt till Hair i bilen
Det luktar rosor från rosenbuskarna
Ser fram emot veckan

Lycklig!!

Får se om de blir nått av detta

Nu har jag fått för mig att testa det här med bloggande! Har tidigare tänkt att de inte passar mig, vilket det kanske fortfarande inte gör, men men..  Tycker de är kul att Helen berättar om sitt liv nere i France för oss här hemma genom bloggen och tänkte att jag också kan försöka sprida glädje genom att berätta vad som händer mig. Framförallt under mina månader i vinter som kommer tillbringas i Verbier, Schweiz med förhoppnningsvis massa skoj!

Men måste bli bättre på att inte skriva som en kratta med tangentbordet! Är riktigt krävande att behöva gå tillbaka och ändra alla fel =P

RSS 2.0