Soldyrkare

Igår låg jag på vår terass i en solstol i strålande sol i bara linne i två timmar och njöt! Jag älskar solen!

och skidåkning, after ski och trevliga människor så trivs rätt ok här ;)




Mardi gras

Utklädning på gång

Var nere i Martigny idag som är den närmaste staden, den är väl ungefär lika stor som Kungälv, för att leta utklädningskläder. Imorgon är det nämligen Mardi Gras (fettisdagen) och det är en jättestor festdag här. Alla ska klä ut sig, på puben får man inte komma in utan utklädnad, och sedan är det fest hela natten.


Vi kände att vi var lite ute i sista minuten med att bestämma oss för vad vi ska klä ut oss till, finns ju de som varit klara i flera veckor, men blev varsin häftig peruk som vi ska hitta på nått kul till. Säger inte vad för är fortfarande en hemlis.. 

Passade också på att äta snabbmat, både Mc Donalds och kebabrulle, för finns ju inget sådant uppe i Verbier. Den nattamat vi har är croissanter på bageriet. 


Jobbar igen

Jag jobbar för första gången sen i november. Kan ju inte säga att de är så tufft, åker skidor med en 5-åring eller hans storebror i 3 timmar per dag medans hans mamma är i närheten. När solen skiner kan man stå ut. :)

Annars är de en jäkla massa veckoturister här nu. Vecka 8 är tydligen en av de värsta (ur vår synpunkt) veckorna under säsongen. Både engelsmännen, fransmännen och skåningarna har lov. Det betyder att man måste stå i kö till liften och se upp för folk som helt plötsligt bestämmer sig för att svänga rakt över backen. Man blir allt lite kräsen och lite bortskämd när man är här så länge.

Nu ska jag slänga in en tvätt och göra lite mat innan jag beger mig till barnbacken och jobbet.

Som att åka med en platspåse över hôvvet

kändes de som när man kom upp på berget idag. Var så jäkla dålig sikt, man såg en "pistpinne" fram, så jag och Julia åkte ner igen. Hittade en trasig pulka i backen så var inte helt ovärt att åka upp.

Nu tänker ni att vad ska dom me den till men man kan antingen laga den me silvertejp och använda den eller ha den till utklädnaden som Mario Cart. För är de som ligger som topp-förslag för Mardi Gras. Det är fettisdagen och är stor fest här och ALLA i byn klär ut sig. Kommer nog bli riktigt roligt:)

Ikväll kommer mamma och LG, ska bli riktigt kul!


Trevligt besök

Har haft far och bror på besök från i onsdags till imorse. Visste inte att Mikael skulle komma med så var en mycket trevlig överaskning och att träffa pappa igen var kul!

Vi har haft åkt skidor, helt ok men snön var lite dålig andra dagen i Nendaz, ätit gott och umgåtts. Var riktigt gott och trevligt med restaurangluncher och middagar och jag var även nere och åt frukost med dom. Var lite jobbigt att gå upp tidigt men var fett värt med hotelfrukost och allt vad de innebär!

En mycket trevlig sak var att Mikael gick runt och sa "oj va det är billigt här" titt som tätt. Jag trodde verkligen att Verbier var mycket dyrare än Val Thorens, vilket det säkert är i många fall, men var kul för mig att höra att t.ex. mat i affären och öl är billigare här.  Han var också lite imponerad av vår lägenhet och framförallt vår "magic carpet" fram till dörren. Skidåkningen säger han dock är bättre hos dom, kan så va eftersom snön var lite dålig här.

Men nu snöar de! Hoppas de kräksnöar hela dagen och natten och att de blir kallare! Då blir de lite puderåkning innan nästa besök med mor och LG anländer på onsdag kväll.


Mätt!

Vi bakade kanelbullar nu i eftermidddags :) Trippel sats så har frossat i kanelbullar, mmm!
Sen så där lagom full i magen fick jag för mig att göra stuvade makaroner. Blev också nått i stil med trippel sats så nu är jag såå mätt. Men gott var de!!


En av mina värsta stunder i min gångna febervecka, nerbäddad med yllebyxor, två fleecetröjor och två tjocka duntäcken..

Annars så håller min feber äntligen på att släppa taget.
Hoppas hoppas jag vaknar helt feberfri imorn bitti!


















Totte i Bruson

RSS 2.0