fina duktiga jag

Efter att jag varit en fin människa och givit blod införskaffades stavar, träningsbyxor, vin, klocka och en klippning till snälla mig.

Har till och med gått igenom (och förhoppningsvis lärt mig) ett helt kapitel till i kemiboken och snart blire mys med Mia och Marit.

En bra dag!

Basse: - Klia mig i håret!
Mia: - Jag vill inte vara med på kort.
Makkan: - Hur gör du det där jossan?

 

Haha underbart pyjamasparty!


vinterfint

Så vacker med snö och sol i öppna landskap

Men nu hemma i Halmstad igen :)


nya traditioner

På julaftons morgon spelade jag hockey bockey med gubbar och grabbar. Jag var kanske inte bäst på plan (lite svårt att behärska klubba och boll) men jag gjorde mål. Fick matchbollen som trofé.

Tre minuter innan gästerna kom för jullunch gjorde jag och mamma köttbullar. Första gången nånsin jag gjorde egna köttbullar och blev lite mycket sågspån i dem, men ändå.

Annars som vanligt, mysigt, trevligt och gott.

Nu snart till farmor för ännu mera släktträffande och julmatsätande.


julig soppa

Knallröd soppa, juligt värre!

Det är inte jodrgubbskräm utan rotfruktssoppa med rödbetor i.

 


It's so fluffy!


Despicable Me -  Man bara måste älska Agnes och de små gula krabaterna



barbara streisand

Ett dygn med mûs-tjejer (och killar)



 


snöflingor stora som 50 öringar (om ni kommer ihåg dem)

Nybakat Östrabröd med smör på är så gott! Skulle kunna äta de som lördagsgodis.

Det snöar som bara den! För mig som bara ska transportera mig till fots är det underbart. Massa snö att leka i imorn :D Imorn ja för idag ska jag jobba på Bulls hela dagen. Får se om det blir lika mycket att göra som förra lördagen.

Snöandet syns knappt men sex av mina sju amaryllis. Stjärnans vänstra
spets pekar exakt på där strippstången borde finnas, men den har försvunnit.

 

Utklädda till eljusslinga. Vi satt ihop hela kvällen!



sytt

Själva syandet är inte så svårt men att konstruerar bitar som kommer passa ihop och göra dressen till rätt storlek. Tog lång tid och inte ens klart...
Jag är verkligen en mycket snäll flickvän.

Kylen är tom så blev knäckebröd med leverpastej till middag..


Så snygga outfits i söndags

(Man ser mina vadmuskler!)

 

 


snart snart lov

Falafel med ris och tomater borde ju vara nyttig lunch, kanske om man inte steker/friterar i en halv centimer olja =P

Snart iväg och göra en VFU-lektion. SEN tar jag jullov, ja riktigt lov utan plugg i alla fall tre hela dagar!


snart ÖS-överlämnig

Har skickat in en kemiuppgift med uträkningar jag är rätt säker på är fel, men hinner inte med det mer nu. För nu är de snart dags för överstabsöverlämning! Laddar med queen och makaroner och köttbullar (dagens första mål förutom två kakor och en mozartkula).

Kommer nog att bli en galen kväll. Mia och Malin tror inte jag klarar av hela vägen till Kåren men det ska jag allt. Har dock sovit för lite inatt. Hatar att vara trött men inte kunna somna om.. Kanske ska slå till med en kopp kaffe också så är jag på g.

Ser ni sju tokar som springer runt i underställ så är de vi =P



slut

Nu har jag haft min sista lektion, satt in alla papper i pärmen och bjudit på hejdå-fika. Vad mer att göra? Kanske ta ett litet utvärderingssnack med min handledare, skriva ner mina kritiska händelser och sedan en tur på stan.

Känns skönt att vfun är över, trodde Mia aldrig jag skulle säga, men har varit så mycket och så långa dagar. Tycker om mitt liv som student med massa lediga dagar (även om nästa vecka är fullproppad av föreläsningar). Men jag har lärt mig en hel del och utvecklats i min roll som lärare. Jag har fått reda på att jag pratar för högt/gällt och att jag går lite för snabbt fram i mina genomgångar och föreläsningar. Gör om gör rätt till nästa gång :)

Snart helg, en fullspäckad sådan :)

snörvel

Superförkylning har drabbat mig :( Halsen gör ont och snoret rinner, men det värsta är nästan att jag har ont i ögonen, typ svider, så är jobbigt att kolla på datorskärmen. Får kolla på de tända ljusen istället och får snart sällskap :)

Har alldeles för mycket för mig just nu. Längtar efter jul"lov" med lediga dagar!

julig och matig helg

I freags åt vi julbord och bodde på flytande hotell. Har aldrig sett så mycket olika maträtter på samma ställe, det var 30 olika sillsorter, 10 olika gravaded laxar, 10 olika patéer. 5 olika rom, rökt fisk, kräftor, räkor, musslor, korvar, skinkor, revbensspjäll o.s.v, ett helt bord med efterrätter och ett med ostar. Mycket gott!!

Igår var de gottgörardag och det kokades kola och fudge, rullades mozartkulor, fixades trillingnötter och dekorerades pepparkakor.

Mumsfillibabba!

morgon 1 december

Tänder mitt adventsljus, kryper upp i soffan med frukosten och tittar på julkalendern.

RSS 2.0