Jag har varit ute och sprungit!!

Kan ju inte säga att det gick supersnabbt, men var ju också första gången på fyra månader!
I uppförsbackarna blev det "intervaller" med tant-lunkning men i nerförsbackarna gick det desto bättre :)

Jag är riktigt stolt över mig själv!


Val Thorens i bilder

Härlig utsikt


Mindre fin utsikt


Ganksa så najs afterski


Superåkning sista dagen

Olof (övre) och Mikael (nedre) pumpar puder
'

Såklart skitgubbe när pappa kom på besök över dagen



Sedan måste jag bara lägga upp en bild på den underbara unge jag passade veckan innan

Val Thorens

Mikael jobbar som diskare och jag sitter på en pinnstol i en korridor. Varför? jo för att de inte har internet i sin lilla lägenhet. Ja liten är den verkligen, är som vårt vardagsrum i Verbier, men ändå rätt ok.

Jag trivs här! Har haft riktigt skön åkning och är kul att umgås med Mikael. Finns riktigt många backar här, många långa sköna som är perfekta för mig att öva min carving i, och är härligt med pistombyte. För man börjar faktiskt bli lite trött på de i Verbier. I söndags och måndags hade vi strålande sol och vi gjorde en dagstur bort i de tre dalarna. Nu är det sämre väder men tvingar ändå upp brodern på berget med mig, måste ju få valuta för liftkortet :)

Val Thorens
+
kan åka skidor i byn
anpassat till säsongare (t.ex. får de 10% rabatt i alla affärer tom mataffären)
de har billiga drinkar (köp 1 få 2)

 -
sämre Apres ski än i Verbier (i alla fall denna veckan)
mindre puder
sämre boendestandard


Hoppas nu på att de fortsätter snöa som fasen i Verbier och att det är så dåligt väder så att ingen kan åka förrän på söndag då jag är hemma igen :)

Muffins

är så gott och vi har gjort massa inför Kristoffers födelsedag imorn. Men jag måste sluta med att äta sött varje dag! Kommer komma hem som en boll, men en väldig brun boll ;)

Skön dag med sol och grillning :D

  • Vaknade av ett sms som sa att jag inte behövde jobba idag
  • Gick ut och la mig i solen
  • Låg kvar i solen. Sååå varmt och underbart, kan tro att man ligger på en strand i Grekland
  • Gick till Emmy på grillfest. Såå gott med fläskotletter, potatissallad, vitlöksmör, sallad och Mojito!
  • Kul afterski på Farinet
  • Lång dusch och upptäckte att jag fått massa färg

Vi ska till Roskilde festivalen..

Jag har fått jobb som frvilligarbetare i deras barer. Ska jobba 24 timmar totalt och får för de inträde (inkl. mediaområdet) lite mat och dryck och varm dusch. Lotta ska göra det samma så kommer bli riktigt skoj tror ja allt! Kanske ska stora dela av stugan här nere dit också :)
Är ju dags för mig att gå på min första festival nu innan jag bli alldeles för gammal.. Eller hur kära crew?

Med barnpassandet går det kalas! Han är så lätt. söt och nästan alltid glad.

Glad St Patricks day!

Supernanny en vecka till

Det har ändå gått rätt bra med ungen denna veckan, idag hade vi det riktigt härligt, och jag har tjänat nästan en hel månadslön på en vecka :) Nästa vecka blir det minst lika mycket jobb med en liten 5 månaders pojke. Jag var och träffade dem en kortis idag och han var riktigt söt och verkar vara väldigt "lätthanterad". Mamman verkar vara väldigt bra också, inte massa regler utan han äter när han är hungrig och sover när han är trött. Hoppas på att det ska gå bra.

Bestämde med brodern igår att jag ska åka och hälsa på dem nästa lördag och stanna ett tag. Får se hur länge jag står ut i deras lilla kyffe med den fulla dansken.. Nä men ska säkert bli topppen! Blir som en semester från semestern :)

Ikväll blir det nog lugnt är helt slut efter att b.la. sprungit runt och lekt dinosaurie en timme..

Supernanny

Jag tar hand om en liten skitunge på 3 år, men är väl inte hans fel att han är jobbig för hans mamma har kanske inte den bästa uppfostrningstekniken...
I alla fall så var hans mamma med hela dagen igår  (var lite konstigt) och imorse grät han som en stucken gris efter att de hade gått. Han var väl inte precis överlycklig över att vara med mig men jag tjusade honom med att hälsa på i stallet hos hästarna, åsnerna, grisen, kaninerna, hönorna och katten. Sedan gick resten av dan helt ok så det ska nog bli bra det här!




TJHOO!!!

Jag har haft min bästa skiddag hittills! Vi gick upp tidigt, 7.15. Idag med :P får akta mig så de blir en vana..
Vi hann med första bussen till Bruson (som ligger på andra sidan dalen) och lade första spåret i underbar pudersnö!
Ja de var fantastiskt och jag åkte runt med ett leende hela dagen :D

Ikväll blir det att gå och lägga sig tidigt för en förhoppningsvis till underbar dag på berget i morgon! För på söndag ska jag börja jobba med att passa en liten 3 åring på heltid i en vecka. Lite tråkigt nu när snön kommit men kan nog bli helt ok och så blir det inte fel att tjäna pengar.

Hoppas ni alla har de bra!

Det snöar igen

och det är jättehärligt! Häromdagen regnade det nere i byn och var som februari i Göteborg. Inte alls kul, men nu snöar de massor så imorn blir de puder! Ska bli så kul för var rätt längesedan nu. Blir ingen åking idag för ser ut att vara jättedålig sikt och då kan man inte åka ut på äventyr ändå så ligger hemma och laddar för en förhoppningsvis underbar dag imorn.

Imorse gick jag upp kl 7.00 vilket är det tidigaste någonsin för mig härnere. Skulle nämligen följa med Julia ner till kommunhuset där hon skulle bevisa att hon får lön så hon kan försörja sig. Annars skulle hon bli utvisad på måndag. Men det gick lätt då det bara varit något kommunikationsfel med hennes jobb. Jag frågade också om jag var tvungen att registrera mig på något sätt, blev ju lite orolig när poliserna var och letade efter Julia igår, men det behövdes inte.


Glada i köket

Trött efter "värsta backen i alperna"  citat mikael
Trevlig skidutflykt


....


Jag måste också bara berätta att vårat ungdomslag Team Harmony har tagit SM-guld! Ett historiskt guld då det är, så vitt jag vet, det första USM-guldet som inte Bluebird från Landvetter vunnit. Grattis tjejer och tränare! Ni är grymma!!!

RSS 2.0